Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni (week 22)

30 maart 2021


Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april 2021. Tennis buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22): Een volledige competitie is dan niet mogelijk een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden gerealiseerd.

Iedereen is blij dat we nog steeds buiten kunnen tennissen, sinds half maart ook weer met z'n vieren. Toch kijken we allemaal uit naar de competitie, de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zal de KNLTB communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. De KNLTB realiseert zich dat hierdoor een overlap met een aantal toernooien kan plaatsvinden. Samen wil de KNLTB naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zetten we in op een KNLTB Competitie in het najaar. We houden jullie op de hoogte.

Hopende jullie voldoende te hebben geinformeerd.

De competitieleider Abe Hogeboom.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 478 503 584

Address

Sparrendreef 7
5807 EK Oostrum