Nieuw: "Wedstrijd-training" bij Tennisclub Oostrum. (T.C.O.)

26 augustus 2019


Wat betekent dit?

Jij bent een tennisser en hebt je eigen techniek aangeleerd of ontwikkeld. Je bent bang dat je minder goed gaat tennissen als jouw techniek wordt aangepast. Dit willen we voorkomen door minimale aandacht voor de technische aspecten van het tennis. De verbetering zit hem dan in het positioneren ten opzichte van de bal en de desbetreffende spelsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een volley onderscheppen aan het net. Als je hier in het verleden bang voor bent geweest, zou dat een specifiek doel kunnen zijn waaraan gewerkt kan worden.

Hoe ziet de training eruit?

Door in de les wedstrijden te spelen, met aandacht voor alles wat hierbij komt kijken:

  • Mentaal, bijvoorbeeld het omgaan met mentaal lastige situaties en eventuele frustraties.
  • Positionering, bijvoorbeeld jezelf goed neerzetten op het tennisveld zodat je zo gunstig mogelijk staat en niet jezelf in moeilijkheden brengt. Zodat je als resultaat beter gaat spelen.
  • Puntentelling en regels.
  • Voorbereiding, hoe bereid je jezelf goed voor op een wedstrijd (hoe speel je goed in)?
    Bekijken van je tegenstanders en deze analyseren.
  • Eigen sterktes benutten en dit opzetten tegen zwaktes van tegenstanders.
  • Communicatie en samenspel in de dubbel.
  • Overige aspecten.

Waarom?
Jij wilt het optimale uit jezelf als tennisser halen zonder aan je techniek te sleutelen. Je wilt samen met iemand een beter dubbel du worden. Je wilt als team een sterker geheel worden. Het fijne aan deze training is dus dat je beter wordt zonder dat je van je huidige techniek af hoeft te wijken. Als jij toch wat aanpassingen aan jouw techniek wilt, kunnen er enekele tips worden gegegeven. Dit is niet de hoofdzaak van deze training. Wil je juist technisch veel verbeteren, dan kun je jezelf beter inschrijven voor de huidige reguliere tennislessen.

De eerste wedstrijd-training van blok 4 zal donderdagavond 12 september 2019 worden gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur. Lesblok 4 is reeds vol. Wel kun je dan een kijkje komen nemen. Indien interesse, dan kun je jezelf aanmelden voor lesblok 5, oktober-november, dit bestaat ook weer uit 5 lessen. A.u.b. aangegeven reguliere tennisles of wedstrijd-les. Alle lessen zijn buiten op sportpark "de Spar" en worden gegeven door Mees Roelofs tennisleraar van Maascourt. 

Namens TC. Oostrum

Sjef van Haeren
GSM 06-53130766 / [email protected]

 

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 478 503 584

Address

Sparrendreef 7
5807 EK Oostrum